Silkeborg-udstillingen blev benyttet til at fejre Freja's championat 3 uger tidligere.  Thomas, som er medejer af Freja, er her ved at åbne champagneflasken under nøje overvågning  af Kasper, Mikkel og Pia, som i øvrigt gjorde Charlie, Frihedens Napoleon, til dansk champion for mange år siden. (Foto: Sine W. Stagsted)

Vi plejer altid at deltage på Silkeborg-udstillingen, fordi der er en helt særlig stemning og meget smukke omgivelser.  I år var udstillingen flyttet til Sejs, et ikke mindre dejligt sted, men med det sædvanlige regnvejr.  Champagne og kage, som Frejas medejere Thomas og Charlotte havde bagt, blev derfor nydt i læ af huset, der hørte til det nye areal.

Som nummer to fra højre ses en glad Erik W. Olsen, som jo havde en NY DANSK CHAMPION med hjem, og mon ikke deltagerne i Brøndby-udstillingerne midt i september vil fejre Sally sammen med Erik den dag.  (Foto: Sine W. Stagsted)

 

 

Udstilling i Mosede 16. august 2009

Dato

Placering

Navn

Ejer

16.08.2009

Bedst i modsat køn

Frihedens Prinsesse Pallas, Ny Dansk Champion

J. Mauritzen, Thomas Boldsen, Charlotte Larsen

 

2. bedste tæve

Frihedens Prinsesse Phregne

Erik W. Olsen, Erik C. Larsen

 

Frihedens Prinsesser, Pallas og Phregne, venter på den endelige bedømmelse hos dommer, Andrea Mix fra Tyskland.  Det gik jo supergodt, idet Freja blev nr. 1, kun en snudespids foran Sally!  Dermed blev Freja Dansk Champion.

Man skulle i øvrigt tro, at Sine og Jette havde aftalt påklædningen; sorte bukser og blå bluse.

Sally - Frihedens Prinsesse Phregne - og Sine venter utålmodigt på at komme i ringen.

Dette billede er måske lidt uretfærdigt;  men det ser bare så sjovt ud.  Erik, der sædvanligvis viser Sally, skulle arbejde, så niece Sine kom helt fra Jylland for at redde Erik ud af kniben. Sally er jo ikke den nemmeste at udstille, og hun hopper sommetider lidt rigeligt meget i ringen, selv når Erik udstiller hende, så Sine havde fået sin sag for.  Hun kæmpede bravt med Sally, og det lykkedes så godt, at dommeren placerede Sally som en suveræn nr. 2.

Udstilling Ålborg

http://www.dalmatians.dk/#1  

Morgenmad før dagens udstilling i Mosede.  Hunde må ikke komme i sengene på Hillerød Camping, hvor vi overnattede;  men Freja gjorde lige en undtagelse ved morgenbordet.

Pia S. Jensen overnattede med sine hunde i nabohytten, så hun kom lige på besøg.  Camping pladsen kan i øvrigt varmt anbefales.  Der var rigtig pænt overalt med blomsterkrukker, kvalitetsmøbler og masser af plads.  Selv toiletbygningen var pæn og indbydende.

Efter veloverstået udstilling deler Jette og Freja en pølse på en rasteplads på vejen hjem.

 

 

Achan - Frihedens Prins Pyrus - holder en ekstra lang ferie i det vestjyske hos Maries forældre og deres hund, Chila.  Her går den vilde jagt i bækken.  Det er bare det bedste....

Her en lidt afslørende situation; for Maries far, som Achan ser rigtig meget op til, synes bestemt ikke om hunde i korn.

Heldigvis er kornet nu høstet, og Achan og Chila elsker at jagte mus, som der er masser af på stubmarkerne.

Achan nyder ferielivet i fulde drag.  Læg lige mærke til det imponerende blomsterbed bag Achan.  Det er Maries mor, som er mester for det.

 

Ferie - Ferie - Ferie - juli 2009

 

Freja, Frihedens Prinsesse Pallas, poserer på bakken ved Moesgaard Strand.  Freja er endnu kun godt 2 år;  men vi er allerede i fuld gang med at planlægge, når hun skal have hvalpe næste forår.  Se mere om det under afsnittet: Hvalpe

Stribe og Freja går virkelig op i det, når de leger for fuld udblæsning.

Selv når de er rigtig trætte, fortsætter de med at lege;  men nu foregår det nærmest i slow motion.

Læg i øvrigt også mærke til baggrunden med de store, særprægede enebærbuske, som desværre er ved at være så gamle, at de begynder at vælte.

 

Stribe, Danish Spots Ena Spotted Liberty, kan også posere for fotografen;  men det går ikke uden betaling i form af hundekiks.  Jeg bruger som regel fuldkost piller fra Hennes Pet Food, fordi de smager godt af laks, og så har de en passende lille størrelse, når man skal træne.

Stribe får mange hundekiks på en tur; men så er jeg også helt sikker på, at hun straks kommer, hver eneste gang jeg kalder.

Vores mini-ferie gik i år til Sjælland, hvor vi bl.a. besøgte Frederiksborg Slot i Hillerød.  For få år siden blev parken renoveret med vandkaskader og en parterre have med bitte små buksbomhække, der danner dronningens monogram.

Stribe var dog mere interesseret i at drikke vandet; men der var desværre for langt ned til at hun kunne drikke, og for dybt vand til at hun turde springe i.

 

Ved Sundby Sejlklub findes der et mærkeligt hus.  Det er tegnet af PLOT arkitekter.

Det ser næsten ud som om bådebroen er presset op over huset af vandmasserne, så man kan gå fra bådebroen op på husets tag.

 

Så har vi igen fået et flot billede af Samson fra Lis.  Bemærk den fine cirkel af vand, som Samsons hale laver!

Stribe og "den lille havmand", Jens, ved Elsegårde ved Ebeltoft.

Stribes legesager har normalt en holdbarhed, der måles i sekunder.  Derfor må hun normalt nøjes med en tennisbold, der er gemt i nogle gamle sokker med store knuder på.  Når hun en sjælden gang får en købeting, er det som regel en sag af en vis længde, så det tager lidt længere tid at splitte den ad.  Denne gang er det en slange af den lidt aggressive type.  Stribe var i hvert fald lidt betænkelig ved den i starten.

 

Gentest for døvhed

For nogen tid siden læste jeg om en gentest for døvhed på én af de tyske dalmatiner klubbers hjemmeside.  Da jeg er formand for Dansk Dalmatiner Klubs Sundhedsudvalg, foreslog jeg, at vi i DDK kunne forsøge at få denne testmulighed til Danmark.  For at det kan lykkes, skal vi skaffe blodprøver fra 45 dalmatinere.  Det hjælper de danske dalmatineropdrættere med;  men vi får også uvurderlig hjælp fra svenske, norske og hollandske opdrættere og dalmatinerejere.  Blodprøverne skal sendes til "Landbohøjskolen" i Hannover, hvor gentesten er udviklet.  Hvis det lykkes inden 1. september at indsamle de 45 prøver, vil vi, om alt går vel, være klar til at genteste de danske avlshunde i 2010;  men der vil nok gå længere tid, inden vi er helt fortrolige med, hvordan testen skal bruges i praksis.  Det vil tiden vise.  I hvert fald bliver det rigtig spændende om det lykkes.

Achan, Samson, Freja, Stribe og Zacco deltager i testen.