P - Kuld 2007, klik her.        R-Kuld 2010, klik her  S-kuld 2013 klik her


Alle hvalpe fra 2016 - T-kuldet er nu rejst til deres nye familier

Se også fotos af hvalpene fra T-kuldet i galleriet:http://pixel.dalmatin.dk/#!home8 hvalpe - alle sortplettede

Se mere om hvalpenes opvækst

Hvalpenes mor:  Frihedens Szarina - Pixel - er en sund og rask dalmatiner.  Sød, glad og udadvendt over for alle. Stille og rolig hjemme. Hun har også klaret sig rigtig godt i udstillingsringen.

Hvalpenes far:  Mellanmöllan Sgt Pepper - Baloo - er også en sund og rask dalmatiner.  Rolig, tillidsfuld og kendt for sit usædvanligt gode temperament.  Baloo har også klaret sig rigtig flot i udstillingsringen.

 

6 uger gamle hvalpe

 
Frihedens Topas - Abbie    


 
Frihedens Tiffany - Tiff    

 

 
Frihedens Tamagotchi - Addie   
 


 
Frihedens Tesla- Sally      
 

 
Frihedens Tiara - Lucca     

 

 
Frihedens Troja - Polly       

 

 
Frihedens Tally-Ho - Egon      

 

 
Frihedens Telstar - Ollie        
      
 
Så har hvalpene også været i Solbjerg hundeskov.  Desværre var der ikke så mange hunde, da vi var der;   men det lykkedes dog hvalpene at snuse et par stykker op, som gerne ville undersøges af de små.   Kålormen er virkelig et hit hos hvalpene.

 

 
Lille Tiara på udkig efter en ny familie.  Her har hun valgt kompostbunken som  udkigspost.   Næsten hele banden efter en tur til stranden.

 

 
8. juni.  Hvalpene er nu godt 6 uger gamle, og søde Tiara, som er en rigtig hyggehund, får lov til at komme på siden denne gang.  Som de andre i kuldet er hun i fuld gang med at lege både med de andre hvalpe og med forskellige ting, som vi finder frem til dem.  Hele haven er nu erobret, og hver en krog bliver undersøgt.  Hvalpene tumler og laver brydekampe med hinanden, så det er en ren fornøjelse.  I mandags var de hos dyrlægen for at blive høretestet, vaccineret, chipmærket og få sundhedsattest.

 

 
22. maj.  4 uger og 2 dage gamle.  Når vi gør rent i hvalpegården, flytter kurven med hvalpe udenfor.   Pixel er i fuld gang med at lære os, at vi skal stå for fodring af  hvalpene nu, så sækkene med brugte aviser hober sig allerede op.

 

 
15. maj.  3 uger og 2 dage gamle hvalpe.  I den kommende tid tynder det nok lidt ud i opdateringerne her på siden, da vi efterhånden skal overtage mere af Pixels arbejde, - og så skal vi jo også nå at lege og hygge med hvalpene.  På facebook kommer der sikkert stadig en jævn strøm af fotos.

 

 
14. maj.  Nu er hvalpene 3 uger gamle, og i den forløbne uge er der sket mange ting.  Hvalpene og de voksne hunde har fået ormekur, og hvalpekassen er blevet udvidet til en lille indendørs hvalpegård, og det gav virkelig en forandring.  Hvalpene blev meget livligere, og de går mere stabilt nu. I dag har de været ude for anden gang, og nu var de allerede meget modigere end første gang.  De myldrede endda frygtløst ned ad de to trin ned til terrassen, og én forsøgte at bruge rampen, som vi har lagt på trappetrinene; men hvalpen var stadig så ustabil i bevægelserne, at den hurtigt faldt ned.  I dag vil vi starte forsigtigt med at give ekstra mad, så Pixel skånes lidt. Det flotte foto til venstre er taget af Lis, som ejer Pixels mor.

 

 
7. maj.  Nu har alle hvalpe fået øjne, og der bliver derfor mere aktivitet i hvalpekassen, der består af min gamle skibsbriks.  Den er vældig praktisk netop i denne alder, da hvalpene nu tisser så meget, at Pixel har svært ved at følge med.  Derfor er hvalpene allerede nu ved at lære at tisse på aviserne, som ligger i den ene ende af den udhulede skibsbriks.  Her forretter hvalpene deres nødtørft under megen trykken og stønnen, selv om det, der kommer ud, bare er noget splat.


6. maj.  Hvalpene er nu 14 dage gamle, og Pixel har fundet ud af at det er hyggeligst, når hvalpene er i Pixels egen kurv under måltiderne.  Efter spisningen sover alle, - nogle i lidt mærkelige stillinger.

 

Se Video og fotos af hvapene senest opdateret d, 14 maj 2016

 

 

 
23. april. Alle hvalpe er store, kraftige og trives godt.  Heldigvis er der ingen, som sakker bagefter.  Nu nyder vi dem bare og venter på, at der skal komme pletter og hvalpene få øjne om 10 - 14 dage.

 

 
22. april. Pixel har født 2 hanner og 6 tæver samt endnu en tæve, som desværre var dødfødt. Fødslen gik planmæssigt fra kl. 2.20 til tidligt på morgenen. Herefter mente Pixel, at fødslen var forbi og gav sig til at sove (foto til venstre).  Vi mente dog, at der var flere hvalpe og tog derfor til dyrlægevagten, hvor Pixel fødte den døde hvalp i konsultationens venteværelse. Herefter fik hun ve-sprøjte og endnu en hvalp blev født.  Der skulle noget massage til og dyrlægen brugte et kateder til at fjerne meget slim i luftvejene;  men så var den  også frisk.  Lidt efter kunne vi høre hvalpe-pibelyde fra Pixels mave.  Det var meget mærkeligt.  Dyrlægen kunne så mærke en hvalp, som var helt tør, langt inde i maven. Nu arbejdede han hårdt og længe for at lirke hvalpen ud (mens den hele tiden gav lyd fra sig), og ud kom den i levende live og straks klar til verden.  Tusind tak til den dygtige dyrlæge, som redde 2 hvalpe, og i princippet også Pixel.


16. april. I dag er det Pixels, S-kuldets og dronningens fødselsdag. Hjertelig tillykke til alle. Pixel er nu 3 år gammel og ret besværet af hvalpene.
Hvalpestuen er taget i brug; men Pixel flytter kun ind engang i mellem. Hvalpekassen er en tidligere skibsbriks fra min studietid; men den fungerer perfekt til hvalpene, så den bruges stadigvæk.  I dagene lige efter fødslen er der meget at gøre, så hjemmesiden bliver nok først opdateret med hvalpe i løbet af næste weekend.
 

 

 
10. april. Så er der kun 10 dage til forventet fødsel, og Pixel er blevet rigtig tung nu, selv om det ikke ses så tydeligt på billedet. Nu ligger hun tit helt udstrakt på gulvet, og så kan vi mærke de små hvalpebobler bevæge sig. Senere ser det nærmest ud, som om hvalpene forsøger at stikke et ben ud gennem maveskindet; men det bliver nok ikke før de sidste dage før fødslen.
I den kommende uge skal vi til at omdanne spisestuen til hvalpestue, og så flytter vi delvis derind, så Pixel kan vænne sig til at opholde sig i hvalpekassen, når hun får lyst til det.
  Selv en vordende mor kan få lyst til at grave efter mus. Der ligger en ubebygget industrigrund lige ved siden af hundeskoven, og der er der åbenbart gode muse- eller muldvarpemuligheder.
Pixel starter med at bide græstørven af, som det ses på billedet, og bagefter graver hun jorden væk i muldvarpegangene. Det kan blive til nogle meter gange på en tur. Bemærk i øvrigt Pixels halsbånd. Det har samme mønster som Tivoli Frihedens hovedindgang, der jo ligger blot 50 m fra vores have.

 

 

2. april. Nu er der kun 2½ uge til fødslen, og Pixels elegance er gået fuldstændig fløjten. Hun virker ikke besværet, men trisser dog som regel roligt rundt. Vi er også gået i gang med at skrive huskesedler til diverse indkøb. Første indkøb er et vetbed - som ses på billedet til venstre. Det er et tykt, og blødt tæppe, som hundene elsker, og som har den særlige egenskab, at tæppets overflade altid er tør og lun, selv om der kommer fugt på det. Vi bruger vetbed i hundekurvene; men det er især perfekt til fødekassen, da tæppet kan vaskes ved høj temperatur. Vi køber nye tæpper, så vi er sikre på, at hygiejnen er i orden. Der bruges mange tæpper til et hvalpekuld, og vaskemaskinen er altid i gang, så vi har bestilt flere tæpper- i en lidt mere fornuftig farve. I den kommende uge skal både Pixel og Stribe have ormekur, så de ikke smitter hvalpene og hinanden. Desuden skal Pixel have den sidste hpv-virus vaccine omkring den 10. april.

 

 

26. marts.  Pixels mave er vokset rigtig meget de seneste dage, så der er helt sikkert en storfamilie på vej. Der er jo også kun 3½ uge til fødslen, så maven vokser meget mere i de kommende uger.

Forleden skulle Pixel have ekstra tilløb for at hoppe ind i bilen, så der er allerede ved at være ekstra vægt på nu.


 
20. marts.  Nu er der kun en måned til Pixel skal føde.  Maven vokser planmæssigt, selv om det ikke er så nemt at se på billedet til højre.  I de kommende uger vil der virkelig ske meget.
Pixel er ikke længere så aktiv i hundeskoven.  Hun er nok ved at blive lidt voksen; men hun kan da godt overkomme at tigge lidt hos en af hundeskovens yngste brugere, selv om hun normalt ikke er særligt fikseret på mad.

 

14. marts.  Pixel er i dag blevet skannet hos dyrlægen, så nu ved vi med sikkerhed, at hun venter hvalpe. Fødslen bliver omkring 20. april, så vi må snart i gang med at forberede ankomsten af den lille hvalpeflok.

Vi har jo i nogen tid haft en anelse om, at der nok skal komme hvalpe; for efter parringen er Pixel begyndt at smile til os hver morgen, når vi står op, og hun er blevet meget interesseret i mad. Tidligere skulle maden helst serveres lige ved hundekurven; men nu bevæger hun sig "helt" ud i køkkenet for at spise.

 

 
Pixel kigger efter hanhunde  i Sverige.   Baloo kigger langt efter en løbsk tæve.  Læg mærke til hans smukke, mørke øjne.

 

 
Baloo er et rigtigt hyggedyr.

 

 
Far:  Mellanmöllan Sgt Pepper - Baloo - (Sweetspots Top Gun x CH Mellanmöllan Let's Dance Salsa).  Cert og flere res. cert.  Mentalbeskrevet.  HD: B, Baer: +/+. -P1.

 

 
Mor:  Frihedens Szarina - Pixel - (CH Udarny Blues S Nevskih Ostrovov x CH Frihedens Regina Royale).  2 cert. og flere res. cert.  Mentalbeskrevet.  HD: A, Baer +/+.  Alle tænder.

 

Hvalpenes stamtavle:

 

MELLANMÖLLAN SGT PEPPER
Sweetspots Top Gun Monarch Snow Hill Aces High
CACH Blackthorns Flower Power
DKCH, SCH Mellanmöllan Let's Dance Salsa

MULTICH, WW, Cruftsvinder Bell-A-Mir's Elegant Envoy

DKCH, SCH Mellanmöllan Bright Pearl 
FRIHEDENS SZARINA RUCH, ESCH, LTCH, LVCH, BALCH Udarny Blues S Nevskih Ostrovov NOCH, SECH Dalming's Hocus-Pocus
RUCH Esche Odna Volna S Nevskih Ostrovov
DKCH Frihedens Regina Royale SCH Spotborne Heaven Can Wait
DKCH Frihedens Prinsesse Pallas

indavlskoefficient 0

 

September 2015.  Så har jeg været på Europa udstillingen i Norge.  Her fandt jeg dog ikke umiddelbart en passende hanhund, idet vi må være realistiske.  En rejse med Pixel til Finland eller Rusland midt om vinteren er ikke realistisk, og selv om vi kunne flyve, tror jeg aldrig, at Pixel ville tilgive os, hvis vi sendte hende med en flyver til f.eks. Finland.

Til gengæld har vi øje på endnu en hanhund fra Sverige; nemlig Baloo, som vi mødte i på udstilling i Karlslunde i sidste uge. Han er velbygget, ligner Pixel i type, og har et behageligt ustresset temperament.  Hans temperament er desuden undersøgt ved en mentalbeskrivelse.  Vi har set video af beskrivelsen og kan se, at han går venlig og roligt til opgaverne.  Vore hunde er mentalbeskrevet gennem 6 generationer, så det kunne være dejligt for en gangs skyld at finde en hanhund, som også er mentalbeskrevet.

 


Juli 2015. Så har vi besøgt Bosse i Sverige. Det er ham til venstre på billedet. Han viste sig at være lige så sød som lovet.  Da vi ankom, kom han han os glad i møde, endda uden at gø. Pixel og han hilste på hinanden, og selv om Pixel som sædvanligt kom med sine tøsehvin, legede de dejligt sammen. Bosse er en forholdsvis lang hund med flotte bevægelser, som jeg jo så godt kan lide.

Sommer 2015.  Vi har fundet hanhunde i forskellige lande; men lige nu tror vi på, at vi måske har fundet den rette i Sverige.  Det er en ca. 5 år gammel hanhund, middelstørrelse, flot bygning og svensk champion.  Allerbedst er det dog, at han er sund og rask, udadvendt, glad og meget venlig og interesseret i andre hunde af begge køn. Vi besøger ham i løbet af sommeren for at danne os et personligt indtryk af ham.

September 2015.  Besøg på Europaudstillingen i Norge, hvor dalmatinere fra hele Europa mødes.  Her vil der forhåbentlig være mulighed for at se mange hanhunde fra Norden og store dele af det øvrige Europa.  Måske er det her, vi finder den helt rigtige kandidat til  at blive far til Pixels hvalpe.

I er altid velkomne til at kontakte osjm@dalmatin.dk

 

 

Læs mere om: Hvalpenes opvækst.  Klik her.

Vores e-mail:  jm@dalmatin.dk