DAGBOG

25.marts:  Så er der sikkert kun 1 - 2 dage til fødslen.  Se hvor tyk Freja er blevet på hendes egen hjemmeside under Galleri.  Se også Nyheder og Gæstebog. http://dalmatiner.c-designet.dk

 

21.marts: Så er der kun 1 uge til fødslen, og vi venter og venter.

 

13. marts:  Nu er der 2 uger til fødslen, og hvalpekassen er ved at blive stillet op i "hvalpeværelset".  Freja er en gang i mellem inde for at afprøve lokaliteterne, men er ikke helt flyttet ind endnu.  Se også hvor stor maven er blevet på det midterste billede, som er taget i dag.

 

7. marts:  Frejas mave er vokset rigtig meget i den forløbne uge, og der er kun 3 uger til hun skal føde, så det er på tide at finde hvalpekassen frem fra loftet.

Da vi har besluttet, at Freja skal have sine hvalpe hos Thomas og Charlotte, hvor hun bor til daglig, og hvor hun er mest tryg, flyttede vi i dag hvalpekassen hen til Thomas og Charlotte.  Freja følger selvfølgelig nøje med i processen, og hun snusede rigtig grundigt til hvalpekassen, som hun selv blev født i for 3 år siden.

Charlotte har check på indkøbene forud for fødslen, og vi er i fuld gang med at finde navne til hvalpene.

På billedet længst til højre ses Jens, Freja og Charlotte.

 

3. marts:  Nu er der kun 3½ uge til Freja føder.  Billedet til højre er fra weekenden;  men den fine, lille mave ses allerede tydeligt.  Freja er sulten som en ulv nu, selv om hun er begyndt at få noget kraftigere foder, som er specielt egnet til drægtige tæver.

 

13 februar:  Nu er der kun 6 uger til Frejas hvalpe forventes født.  I ventetiden har medejer, Charlotte, fundet masser af søde billeder af Freja fra hvalpetiden.  Dem har hun lagt ind på Frejas private hjemmeside.  Følg linket til siden her, og vælg sidste linie:  Freja som hvalp - 2007.

 

6. februar:  Freja er nu hjemme igen i vante omgivelser.  Hun er meget sulten, hvilket forhåbentlig er et godt tegn.  Ved vore tidligere kuld blev tæven nemlig altid meget sulten de første uger efter parringen.  Nedenfor ses også lidt flere billeder fra Stockholms turen.

 

På turen til kennel Spotborne blev der også tid til at være turister i Stockholm og Nyköbing.  Her ses Freja - og Thomas, som er medejer af Freja, og som hun bor hos til daglig.  De står her ved kongeslottet med udsigt til Rigsdagen.  Den gamle bydel, Gamla Stan, skulle vi også lige nå at besøge.  Det er et rigtig hyggeligt kvarter med mange gode, men desværre dyre, forretninger.  Svenskere er i øvrigt meget hundevenlige;  for Freja fik mange venlige smil og ingen sure miner på turen.

Freja og Panda legede i timevis i sneen, mens vi andre stod og frøs. 

 Jens - og Kenth, som har kennel Spotborne, var vist lidt nervøse for om parringen skulle lykkes.  De røg i hvert fald en masse cigaretter, mens vi ventede.

Panda og Freja med stritører i sneen.

 

 

Freja. Videoklip fra Frejas besøg hos Panda i Stockholm.
 

DAGBOG

28. januar:  Her er de første billeder fra vores Stockholmstur.  Flere kommer senere.

 

Den stolte far:  Spotborne Heaven Can Wait - Panda.  Se også hans bevægelser på videoklippet nedenfor.  Fotos af Thomas Boldsen.  Video af Pierre Carlsson.

     

 

23. januar:  Freja er blevet parret med Panda.  Vi er netop kommet hjem fra Stockholm, hvor Freja blev parret den 23. og 24. januar.  Hvalpene forventes født 27. marts, og de vil derfor være klar til at rejse til deres nye familie til pinse, ca. 22. maj 2010.

Da vi ankom til kennel Spotborne, blev vi modtaget ved havelågen af Panda og hans halvbror, Pojke.  De logrede og hoppede ivrigt for at vi skulle skynde os ind til dem, så vi kunne klappe dem ordentligt.  Freja syntes også vældigt godt om Panda, og de susede rundt i haven et par timer; dog uden at få gjort det, der var meningen med det hele. Næste dag, lørdag, kom vi så igen, og denne gang lykkedes parringen i haven i bidende kulde.  Parringen blev gentaget søndag, hvor det dog foregik indendørs, da det havde været en temmelig kold affære om lørdagen.

Vi tog en masse billeder på vores Stockholmstur, så i de kommende dage vil der komme fotos af Freja og Panda her på siden.

 

14. januar:  Se nye, flotte snebilleder af en sjov og smuk Freja på hendes egen hjemmeside: http://dalmatiner-freja.jalbum.net/Frejas%20HP/

 

12. januarNu er Freja kommet i løbetid!  Om ca. 10 dage tager vi derfor til Stockholm, så Freja kan blive parret.  Derfor kan vi forhåbentlig om ca. 14 dage fortælle, at "projekt hvalpe" er i gang.

 

Januar 2010:  Freja ser nu ud til at være meget tæt at komme i løbetid, så vi er begyndt at forberede turen til Stockholm, hvor hanhunden, Panda, bor.  Charlotte Larsen og Thomas Boldsen, som ejer Freja sammen med os, har lavet en flot hjemmeside med mange dejlige billeder af Freja.  Charlotte har æren for designet og de sjove historier om Freja, mens Thomas har taget sig af det tekniske.  Hjemmesiden hedder: http://dalmatiner.c-designet.dk

 

Se også videoklippene fra den kommende hvalpemor, Frejas, hvalpetid.  De ses på siden:  Hvalpenes opvækst.

 

 

 

SCH Spotborne's Heaven Can Wait

HD:A, lemon-fri, - 2 P4.

(Spotborne's Brainstorm x SCH Paper Moon's Corella)

Panda, som bor ved Stockholm, er udset som far til vores næste kuld.

Spotborne's Heaven Can Wait - Panda

i flyvende trav på Stockholm udstillingen december 2009

DKCH Frihedens Prinsesse Pallas, HD:A, BAER +/+, Ee, alle tænder.

(Multichampion Bell-A-Mir's Elegant Envoy x Danish Spots Ena Spotted Liberty)

Vores glade, søde og smukke Freja skal være mor til vores næste kuld; nemlig i foråret 2010.  Se også Frejas egen hjemmeside: http://dalmatiner.c-designet.dk

 

 

Én af tævehvalpene fra dette kuld vil vi gerne følge lidt nærmere de første år.  Derfor sælges den på særligt fordelagtige vilkår, helst til østjyllands-området.  Ring eller send en mail, hvis det evt. kunne have interesse.

 

Hvalpenes stamtavle

SCH
Spotborne's Heaven Can Wait

Spotborne's Brainstorm

Osborne
Gwynmor Now Listen Lady

SCH Paper Moon's Corella

 

CH Spotnik's Unbottoned Uniform

CH Perdita's Kiss Me Better

DKCH Frihedens Prinsesse Pallas

MULTICH Bell-A-Mir's Elegant Envoy MULTICH Spotnik's Viking Victory
Bell-A-Mir's Classy Cleopatra
Danish Spots Ena Spotted Liberty CH Perdita's Inside Information
Frihedens Online