Nyheder 2015 Nyheden 2014 Nyheder 2013 Nyheder 1. halvår 2012
Nyheder 1 halvår 2011 Nyheder 2 halvår 2010 Nyheder 1. halvår 2010
Nyheder 2 halvår 2009 Nyheder 1. halvår 2009 Nyheder fra 2. halvår 2008 Nyheder fra 1. halvår 2008
Nyheder fra 2007 Nyheder fra  2006
Nyheder fra 2005 og tidligere  

 

Nyheder 2020

 

Frihedens Topas - Abbie - blev sidst på året KREDSMESTER i lydighed i kreds 9. Kronen på værket efter mange timers træning!

 

 

Frihedens Upsadaisy - Perle var på udstilling i Horne ved Varde i 2019, hvor hun vandt sit første danske cert. (CAC) og blev 3. bedste tæve. På billedet ses dommeren, Erling Kjær, lidt af ringsekretæren og lidt af Karina. På et skue i Vejen kort efter blev Perle endda 3. Best in Show i mellemklasse.

 

 

Mathi 20
Frihedens Prince Unicorn - Mathi - har været på¨udstilling i Tyskland i 2019, hvor han vandt et tysk cert. (CAC). Når han har fået 4 eller 5 af dem, kan han kalde sig tysk champion. Læg mærke til bordet bag ved Mathi og Kirsten. Der er styr på tingene.

 

 

Nyheder 2018

U-kuldet blev født den 3. januar 2018 af mor, Pixel - Frihedens Szarina.  Far er Botnicus Fast and Furious.
Nedenstående fotos af hvalpene er af lidt forskellige størrelse; men de er så vidt muligt lagt nogenlunde efter alder - og lidt hensyntagen til motivet og formatet.

 

Perle - Frihedens Upsadaisy på udstilling. Ejer: Karina Van Deurs Schmidt, Nørre Snede.

 

Mathi - Frihedens Prins Unicorn laver ståøvelse. Ejere: Kirsten og Lars Ottow, Hostebro.

 

Evy - Frihedens Prinsesse Unica laver ståøvelse. Ejer: Kirsten Odgaard Andersen, Spjald.

 

Louis - Frihedens Ull efter vinterbadning. Ejere: Dagmar og Jens Eggers, Sønderborg.

 

Pixie - Frihedens Prinsesse Ulriche i haven. Ejer: Hans Jørgen Jensen, Mellerup.

 

Tramp - Frihedens Prins Unico på restaurant. Ejer: Thomas Madsen, Stenlille.

 

Vitello - Frihedens Unlimited i haven. Ejer: Xenia Marie Pedersen, Ørskov.

 

Koda - Frihedens Uhadada i haven. Ejer: Henrik Espersen, Aalborg.

 

Mister - Frihedens Ultravox - sammen med chefen. Ejer: Kirsten Bislev Hansen, Ugerløse.

 


Abbie har bestået lydighedsprøve 1 i 2017

Abbie - Frihedens Topas har i en alder af bare 15 måneder bestået lydighedsprøve 1 i Dansk Kennel Klub. Det vil sige, at Abbie 3 gange har bestået lydighedsklasse 1, og dermed har hun nu opnået titlen, LP1, så hun herefter allerede kan gå videre til at konkurrere i lydighedsklasse 2. Abbies ejer, Vita Andersen, er en dygtig og erfaren hundefører. Hun valgte Abbie, fordi hun som hvalp viste tegn på at kunne blive en god lydighedshund.

Jeg tror faktisk, at Abbie er den allerførste Friheden-hund, som har opnået denne lydighedstitel. Det kan Vita og Abbie være rigtig stolte af. Det er vi i hvert fald!

 

Mentalbeskrivelse 2017

 

Lucca og Abbie fra T-kuldet er blevet mentalbeskrevet. Her i sommer har vi været så heldige, at 2 af hvalpene fra T-kuldet havde tilmeldt sig en mentalbeskrivelse efter Dansk Kennel Klubs program. Hundene udsættes for forskellige, forud bestemte oplevelser, og så ser man hvordan de reagerer. På det venstre foto ses Lucca og ejer, Regina. Her undersøger man, hvordan Lucca takler en forskrækkelse i form af en kæde, som trækkes hen over en metalplade. Lucca blev ikke særligt forskrækket, men syntes alligevel, at det var bedst, at Regina klarede sagen. Denne reaktion er måske ikke så ønskelig hos en politihund; men for en dalmatiner er det vældig praktisk i hverdagen.

På højre foto ses Abbie og ejer, Vita. En keddeldragt springer pludselig op, og så ser man, hvor forskrækket Abbie bliver. Men især er det vigtigt at se, hvor hurtigt hun kommer sig over forskrækkelsen. Det undersøger man ved, at Abbie og Vita går tæt forbi keddeldragten nogle gange, efter at de har hilst på keddeldragten. Da Abbie ikke er nervøs for at gå forbi keddeldragten, klarede hun opgaven fint.

Ved mentalbeskrivelsen er der flere andre opgaver, som skal løses; f.eks. noget med at lege, løbe efter en "hare" og noget med spøgelser. Generelt ønsker vi en hund, som gerne må blive lidt forskrækket; men den skal også helst hurtigt komme over det igen. En hund, som slet ikke er bange for noget som helst, og som selv klarer udfordringerne, kan nemlig i nogle tilfælde vise sig at være for egenrådig.

 

 

FAR TIL PIXELS KOMMENDE HVALPE - sommer i Sverige

 

På jagt efter en far til Pixels kommende hvalpe foråret 2018. I sommeren 2017 har vi været på ferie i Sverige for at finde en far til Pixels kommende hvalpe. Derfor var vi på klubudstilling i Tångahed, hvor vi også var så heldige at træffe Baloo - Mellanmöllans Sgt Pepper (billede til venstre) og hans ejer, Ewa Fors. Selv om vi fik rigtig fine hvalpe efter Baloo sidste år, skal vi nu finde en anden far til næste kuld, for at der ikke skal blive for mange hvalpe med samme familiemæssige baggrund. Vi tror måske, at vi har fundet den rigtige, men har alligevel alle "antenner" ude. Måske findes der én, som vi slet ikke har tænkt på endnu.

På ferien lejede vi et dejligt Airbnb hus, "mormors" hus, et rigtig hyggeligt, typisk svensk, gammelt hus. På fotoet til højre hygger vi i den ene stue. Pixel har dog snuppet Stribes tæppe. Da Stribe er alderspræsidenten, mener hun, at hun har ret til at være nærmest "klappe-funktionen" = mig. Stribe på næsten 13½ år klarede ellers turen fint; hun var med i alt, og livede nærmest ekstra op på denne tur.

 

FRIHEDENS SZAR SAROZZA - Kenzo - På udstilling i udlandet

Frihedens Szar Sarozza - Kenzo (CH Udarny Blues S Nevskih Ostrovov x CH Frihedens Regina Royale) - Pixels bror - har været på udstilling i udlandet her i foråret med flotte resultater. I Groningen i Holland vandt han Cacib, og i Erfurt i Tyskland blev han bedst i en stor åben klasse, hvor han vandt VDH- og Club cert. Det var rigtig flot klaret og dejligt at ejerne, Kirsten og Lars Ottow, vil vise ham frem i udlandet. Hjertelig tillykke med de flotte resultater.

 

Udstillingen i Erfurt. Selv om udstillingsringene indendørs er ret små, kræver det alligevel en vis kondi for at kunne løbe rundt. Det er Kirsten og Kenzo, som ses i fuld firspring. De fine billeder er taget af Lars Ottow. Mange tak for det.

 

 

NY DANSK CHAMPION - Frihedens Szarina

 
Frihedens Szarina - Pixel (CH Udarny Blues S Nevskih Ostrovov x CH Frihedens Regina Royale). På årets første internationale udstilling i Fredericia 2017 blev Pixel Dansk Champion og blev BTK2 med res. cacib. Det er vi rigtig stolte af.  

På udstilling drejer det sig både om at løbe pænt, være venlig og imødekommende over for dommeren og stå pænt, mens dommeren laver en beskrivelse. Pixel ser nu ud til, at dommeren måske er lidt langsom med den beskrivelse. Det kan være svært at stå stille så længe, - selv om det højst er et par minutter. (Foto: Lars Ottow)..

 

Vinder af åben klasse Frihedens Szarina. Her er et billede fra afgørelsen i Åben klasse. Nr. 1: Pixel (th) og nr. 2: Tre Falke's Tessa (tv).

Begge er faktisk oldebørn efter vores gamle Stribe. Det er da et flot resultat.

 

 

 

Billeder fra T-kuldet 2016-17

 
Frihedens Telstar - Ollie (Mellanmöllan Sgt Pepper x Frihedens Szarina). T-kuldet, som blev født i foråret 2016 har deres egen facebook-gruppe, hvor de kan udveksle erfaringer og fotos; men andre vil sikkert også gerne se resultatet af denne kombination, så vi starter med et par dejlige billeder af Ollie, som ejes af Andreas Harrebek og Birgitte Høncke. På det første billede er han 2 mdr. gammel og næsten lige flyttet ind i sit nye hjem. På det andet billede er han 7½ måned. Prøv at se nærmere på hovedet. Det ligner Pixels i den grad. (Fotos: Andreas og Birgitte)

 

Udstillingssæsonen 2016 er slut

Udstillingsåret 2016 var ikke så aktivt for os, da Frihedens Szarina - Pixel - havde hvalpe i år. Et enkelt res. cert. blev det dog til på årets sidste udstilling.
Frihedens Prinsesse Phregne - Sally - er altså ene om at repræsentere kennel-navnet på top 10 i år.  Sally blev ÅRETS VETERAN og sluttede som TOP 2 tæve på årets top 10 liste i en alder af 9½ år.  Det må vist siges at være ganske flot. Herfra skal lyde tusinde tak til ejerne, Erik C. Larsen og Erik W. Olsen, som har vist Sally så flot i årets løb.  For et par år siden annoncerede Erik'erne, at nu gik Sally på pension; men hun tog altså lige et par sæsoner ekstra.  Tak for det!

 

5 generationer på udstilling i Karlslunde, september 2016

4 generationer.  På udstillingen i Karlslunde var ældste og yngste deltager fra kennel Friheden. Stribe på 12½ år og Tiff på knap 5 måneder. Stribe, Danish Spots Ena Spotted Liberty, deltog sammen med Jens på udstilling for første gang i 10 år. Stribe ses forrest til venstre sammen med Jens. Herefter kommer datter, Frihedens Prinsesse Phregne med Erik W. Olsen. Dernæst oldebarn Pixel, Frihedens Szarina med Jette. Så kommer tipoldebarn lille Tiff, Frihedens Tiffany med Casper Vildrik, og længst til højre ses oldebarn Kenzo, Frihedens Szar Sarozza med Kirsten Ottow.

Frihedens Tiffany og Casper var for allerførste gang på udstilling, og fremvisningen klarede de begge imponerende flot. Det blev endda til et Særdeles Lovende og placering som bedste tævehvalp. Flot klaret, I to!

 

5 generationer.  Der var faktisk 5 generationer med på udstillingen; men da endnu en generation kom ind i rækken, var alle ved at være utålmodige, så der er lidt kaos nu. Tiff kigger bare betuttet på de voksne. Børnebørnene er repræsenteret ved Tre Falke's Fanlight Fanny, som ses sammen med Erik Larsen, lige bag Stribe. Erik W. har både datter og oldebarn, Tre Falke's Tracy, at holde styr på.

Tusind tak til vores meget tålmodige fotograf, Sidse Fiedler Rasmussen.

 

Nyheder om hvalpe, juni 2016

Alle hvalpe fra T-kuldet er rejst til deres nye familier.  Vi sætter snart ståbilleder på hvalpesiden, hvor hvalpene er 6 uger gamle.
Se derfor under afnittet:  Hvalpe

Salt og kulde

Potevoks.  Kulden er kommet til Danmark, og veje og fortove saltes.  Normalt går vi morgentur med hundene på gader.  Så får de lov til at snuse lige så meget, de har lyst, og som en sidegevinst slides deres negle, så vi næsten aldrig behøver at klippe negle. Til gengæld må hundene finde sig i de saltede fortove, som generer meget; men heldigvis bor vi i et hundevenligt kvarter, hvor der saltes minimalt.  Stribe, der er den mest ømskindede, står ofte på to ben, når der er salt og rigtig koldt.  Så må poterne tørres af og varmes.  Potevoks, som danner en beskyttende hinde om poterne, kan smørres på inden lufteturen , så mødet med saltet ikke bliver så generende. Det hjælper faktisk rigtig godt.

Hundedækken.  Vore hunde bruger aldrig hundedækken.  De løber sig til varmen.  Når vi skal til Sverige for at parre Pixel, kan det blive nødvendigt, at Stribe skal vente i bilen et stykke tid, så bilen bliver rigtig kold.  Derfor skal hun lige øve sig i at have dækken på.  Ved første prøve stod hun helt stille,  som om hun troede, at hun ikke kunne bevæge sig med dækkenet på.

 

Året 2015 er slut

2015 var et fint år for Kennel Friheden

Frihedens Szarina - Pixel: 2 cert. og 3½ res. cert i 2015 (det halve res.cert skyldes, at dommeren glemte at uddele res.cert. på den ene udstilling i Herning).
Nr. 7 på årets top 10 liste
Det resultat, som vi er mest stolte af, er dog, at Pixel blev bedste tæve på årets klubudstilling i Vig.

Frihedens Regina Royale - Sandy - var ikke så aktiv på udstillinger i 2015, men deltog i Rally-lydighedskonkurrencer, hvor hun fik flere flotte placeringer, hvilket resulterede i, at hun og hendes ejer, Lis Andersen, nu er rykket op i øvet klasse både i DKK og DCH.  Tusind tak til Lis, som har repræsenteret vores race og kennel Frihedens opdræt så flot.

Frihedens Prinsesse Phregne - Sally - sluttede som TOP 2 tæve på årets top 10 liste.  Det vil sige, at hun i en alder af 8½ år har været at finde i TOP 3 i 7 år i træk.  Det er altså flot.  Tusind tak til ejerne Erik C. Larsen og Erik W. Olsen, som alle årene har vist Sally så fremragende i ringen.

Frihedens Szar Sarozza - Kenzo - som blev nr. 10 på årets top 10 liste, og som pånåede res.cert. og placering i bedste han klasse.  Tusind tak til Lars og Kirsten Ottow, som repræsenteret vores opdræt og vist Kenzo så flot i ringen.

Frihedens Romanza Royale - Zulu - har ikke været aktiv på udstillinger i Danmark i 2015.  Til gengæld inviterede Zulus ejer - Anne Cathrine Faarbæk mig med på Europa udstilling i Oslo i september.  AC og Zulu var en stilig ekvipage i ringen, og det blev da også belønnet med en flot placering som nr. 5 i en voldsom stærkt besat championklasse med deltagelse fra England, Rusland, Skandinavien og mange andre lande i Europa.

 

 
Pixel på spring ind i 2016 (foto: Lis Andersen).   Stribe på næsten 12 år har 2016 i sigte (foto: Lis Andersen).

 

Uden snor og Pixels andet cert.

 
Efterår 2015.  Vi og hundene nyder rigtig det milde efterår.  Fra 1. oktober - 31. marts må hundene løbe løs på stranden (under fuld kontrol), så det udnytter vi meget ofte.  I skoven skal de naturligvis have snor på; men så er der de mange hundeskove, hvor Pixel virkelig nyder at løbe og lege med de andre hunde, mens gamle Stribe mest tager sig af at tigge hundekiks hos de andre hundeejere.   Pixels cert. nr. 2 og 2 res. cert.  20. september var vi på udstilling i Karlslunde og tænk, Pixels vandt sit andet cert. og blev udstillingens næstbedste tæve.  Det havde vi slet ikke regnet med, men nu begynder vi jo at sætte næsen op efter det tredie, så Pixel måske kan blive Dansk Champion en dag.  På årets sidste internationale udstillinger i Herning vandt Pixel sin klasse og fik res.cert. begge dage.  Flot klaret af vores lille hund.

 

Zulu på Europaudstilling i Norge

 

 

I begyndelsen af september 2015 tog Zulu - Frihedens Romanza Royale - Anne Cathrine Faarbæk og jeg til Norge. Jeg for at lede efter hanhunde til Pixels planlagte hvalpe og AC for at udstille Zulu på Europaudstillingen og 2 klubudstillinger i Norge.

Zulu stillede op i den fineste klasse - championklassen - alle tre dage. Der var 14 - 17 tilmeldte i klassen alle dage. Der var deltagere fra mange forskellige lande; England, Skotland, Rusland, Norge, Sverige osv., så der var voldsom hård konkurrence. I alt var der 101 deltagende dalmatinere på Europaudstillingen. Zulu klarede sig særligt flot på første og sidste dagen, hvor hun var med i det allersidste opløb til placeringerne. På selve Europaudstillingen var hun med i konkurrencen langt hen i forløbet, så det var vældigt nervepirrende til sidst. En flot placering som nr. 5 i klassen blev det til.

 

Anne Cathrine havde planlagt den perfekte tur i alle detaljer.  Selv var hun lidt bekymret for overnatningen i Larvik, inden vi skulle sejle hjem søndag morgen.

Det viste sig dog, at det var det skønneste sted. Et lille hotel, blev det kaldt; men det var noget meget hyggeligere! Et gammelt hovedhus mod gaden med beliggenhed ud til et nyrenoveret grønt område ved vandet inde i den gamle bydel. Bagved var den hyggeligste lille brolagte gård og nogle lave bygninger med værelser og et veludstyret køkken. Anne Cathrine var allerede klar til at booke det til næste gang.

I værelset var der alkove til AC og Zulu og "barneseng" til mig. Zulu syntes nu også, at min seng var ganske udmærket.

 

Pixel som TV-stjerne

Forleden  ringede én af værterne fra udsendelsen, Monte Carlo, på DR3 og spurgte, om vi havde en dalmatiner, der kunne være med i en direkte udsendelse fra Århus.  Jens sagde, ja, og så var der ingen vej tilbage! I torsdags, den 24. september, løb udsendelsen af stablen.  Pixel skulle være det hemmelige dyr, som én af gæsterne i udsendelsen skulle gætte uden at vide, hvilket dyr der var tale om.  Han gættede straks: hund. Da han så skulle komme lidt nærmere ind på racen, sagde han, at det var noget, der mindede om en zebra.  Striber eller pletter, ja pyt.  Flot gættet var det da.  Hvis det nu havde været Stribe, som Jens havde taget med, havde den været ekstra god.
Pixel stod stille og rolig og logrede hele tiden under al postyret, - også selv om kameramanden gik helt tæt på hende med kameraet.  Flot klaret, lille Pixel.

En skadet pote

En skåret pote.  Tidligere, da ølflasker var almindelige, skar vore unge hunde med deres bløde trædepuder af og til en pote.   Pixel blev mere end 2 år, før hun for første skar en pote.  Normalt bløder en skåret pote meget lige i starten, men hører op efter kort tid. Pixels pote blødte kun lidt og kun nogle få minutter, så vi tænkte ikke, at det var nødvendigt at konsultere dyrlægen.  Snittet var ikke rigtig til at se; men efter et par dage åbnede såret sig, og man kunne se, at det gik på langs af hele trædepuden på én af tæerne.  Det var sikkert for sent for dyrlægen at gøre noget ud over at give penicilin, så vi gik straks i gang med at bade poten i sæbevand, skylle i clorhexidin og give Rimadyl, som er smertestillende og betændelseshæmmende.  Det var rigtig synd for Pixel; men efter 2 uger var poten ok igen.

Ferie i Sverige juli 2015

Så har vi været på en uges hyttetur i Sverige med hundene, hvor vi blandt andet så sluserne og vandfaldet ved Trollhättan.  Vores hytte lå i en lysning i skoven, 500 m fra nærmeste nabo.

Efter en hel uge uden at komme i hundeskov, gjorde vi på hjemturen et ophold i hundeskoven ved Solrød. Her er Jens ved at dække op til frokosten.

Klub-weekend i Vig maj 2015

 

Årets klubudstilling er en særlig begivenhed, hvor dalmatinerfolk samles i 2 dage med udstilling, fælles spisning, festmiddag og generalforsamling.  I år var Pixel heldig at blive bedste tæve og bedst i modsat køn - BIM. Bedst i racen blev Lots og Spots Bruce The Boss, som ses til venstre i billedet.  I midten står dommeren, Martin Klopsch, med de flotte rosetter.  Normalt kan tyske dommere godt lide pænt plettede hunde; men dommeren her kunne åbenbart se noget i Pixel, trods hendes pletning.

  

 

BIM - Frihedens Szarina.  Selv om Pixel var falsk drægtig på udstillingen og stort set var holdt op med at spise, kunne hun åbenbart godt mande sig op til at løbe lidt, - og endda hurtigere end mig.  For præstationen vandt hun 12 kg hundefoder, 3 kæmpe rosetter og en masse hundegodbidder og tyggeting.

 

Da klubudstillingen foregik i Vig på Sjælland, havde vi lejet et sommerhus med en 2000 m2 stor indhegnet grund, så hundene frit kunne boltre sig.  Med 4 hunde og 5 mennesker var der liv i kludene. Lis Andersen, Lars og Kirsten Ottow, og Jens og jeg var menneskene.  På billedet til venstre ses fra venstre Jens, og oldemor Stribe (Danish Spots Ena Spotted Liberty), der tigger.  I midten mor Sandy (Frihedens Regina Royale), til højre ligger datter Pixel, og søn Kenzo (Frihedens Szar Sarozza) står og ser interesseret til.  På billedet til højre har Kenzo glemt at styre benene i jagten på Pixel.  Ja, man må finde sig i lidt af hvert, når der en fotograf i nærheden.  Billederne er taget af Kenzos ejer, Kirsten Ottow.

Lømmelalder og løbetid

Pixel på udstilling i Assens.  Vi havde lige "glemt" at træne; men det gik da alligevel.  Jeg synes, at Pix ser stor ud på billedet, men det er hun nu ikke i virkeligheden.

 

Den anden lømmelalder.  De fleste ved, at 7 - 10 måneder gamle hvalpe eller unghunde kommer i lømmelalderen, hvor de kan være helt umulige.  I denne periode bliver hvalpen fysisk kønsmoden.  Det vil sige, at den kan producere hvalpe. 

Når hunden bliver 1½ - 2 år, måske lidt ældre, indtræder den næste periode, som nemt opfattes som en ny lømmelalder.  Det er på dette tidspunkt, at hunden bliver psykisk kønsmoden.  Det er altså på dette tidspunkt, at hanhunden for alvor bliver hanhund.  Det kan betyde, at den er nogle gange overspiller sin rolle som hanhund, og både hanner og tæver kan få ulydighedsperioder.  Det startede for nogle måneder siden for Pixel, som flere gange forsøgte at "lege du-kan-ikke-fange-mig" med os.  Det er voldsomt irriterende, når det står på, og der er ikke andet for end at gå i flexiline og øve indkald mange gange på en tur, så det at komme, når der bliver kaldt, er en refleks og ikke til overvejelse.  Det er i øvrigt også vigtigt at huske at øve indkald, selv om man går i en indhegnet hundeskov.

 

Løbetid.  Så er Pixel kommet i sin anden løbetid.  Lidt usædvanligt et helt år efter første løbetid.  Gad vist, om hun bare om et år er klog nok til at få hvalpe......

Lige nu er hun højløbsk og på trettende dag i løbetiden og vældig interesseret i Stribe og dufte i haven. Gåturene foregår p.t. i flexiline og afsides områder for ikke at genere hanhundene med hendes dufte.  Hun er også lidt pylret  for tiden, og forleden da jeg kom til at skælde ud på Stribe, fordi hun havde trukket et filter med kaffegrums ud af skraldespanden, forsvandt Pixel straks fra pladsen, - det lille skind.


ÅRETS TÆVE 2014

MultiCH Frihedens Prinsesse Phregne

Igen i år blev Sally Årets tæve. Egentlig var hun gået på pension, da hun var blevet gammel nok til at rykke op i veteranklassen. Men hen på sommeren 2014 fortrød Erik'erne alligevel deres beslutning, og med flotte resultater i championklassen i sidste del af året lykkedes det for tredie gang at gøre Sally til Årets tæve!

Vi ønsker jer HJERTELIG TILLYKKE, Erik og Erik.

 


Pixel har været til mentalbeskrivelse

Pixel og 2 af hendes søskende, Carlo og Kenzo, har deltaget i unghundementalbeskrivelse afholdt af Islandsk Fårehunde Klub.

Vi synes de klarede det rigtigt fint alle 3.

søgelser er farlige

Pixel startede med at hoppe op ad de fleste af de mennesker, der udgjorde flokken, men da det kom til den afgørende del, hvor man skulle se, hvordan hun kontaktede fremmede mennesker var hun helt lige glad.

Lidt senere blev der kastet en sæk mellem test lederen og mig, det var lige noget for Pixel, da hun fik fat i sækken ville hun ikke i nærheden af os, men var lige en tur henne i den modsatte ende af pladsen, hvor den figurant, der senere skulle trække "hareklude" var skjult.

Spøgelserne var farlige og fik at vide, at de skulle holde sig væk, indtil hun fandt ud af, at der var mennesker under dragten.



Klubudstilling i Århus, august 2014
 
Frihedens Regina Royale - Sandy - Bedst i Modsat køn hos dommer, Annette Vieler, på udstillingen i Århus, august 2014.
Kennel Friheden havde en fin dag med gode resultater. Sandy blev jo bedste tæve og Sally blev nummer 2; men det flotteste resultat var vist i den store championklasse med skarp norsk konkurrence, hvor nr 1, 2 og 3 var fra Friheden:
nr. 1: Frihedens Regina Royale- ejer Lis Andersen
nr. 2: Frihedens Prinsesse Phregne
- ejere Erik og Erik
nr. 3: Frihedens Romanza Royale - ejer Anne Cathrine Faarbæk

Lille Pixel deltog i mellemklasse og blev nr. 1 med CK og reserve cert.

 

Pixel og Kenzo

 
 
Frihedens Szarina - Pixel - og Frihedens Szar Sarozza -  Kenzo (CH Udarny Blues S Nevskih Ostrovov x CH Frihedens Regina Royale) - er nu 15 måneder gamle.  På fotoene er de dog kun 10 måneder.  Udstillingernes forårssæson er nu forbi, - og det er sommerferien næsten også.  Skønt der kun var ganske få nordiske dommere på dommerlisten for foråret, klarede Pixel og Kenzo sig udmærket på årets udstillinger indtil videre.  Begge fik som bedste resultat: Fjerde bedste i køn.  Altså BTK4 til Pixel og BHK4 til Kenzo.


Insektstik

Nu er det sæson for insektstik.
I morges kom Pixel ind fra haven, og hendes ene forben var helt ubrugelig.  Hun holdt den helt ud til siden og selv den lækreste lakseguf kunne ikke spises.  Stor bekymring, undersøge benet uden at finde årsagen til skaden, overveje dyrlægebesøg; men så efter nogen tid kunne jeg se, at poten hævede, og så var jeg klar over, at det efter al sandsylighed var et instektstik.  Efter en halv times tid var benet brugbart igen og hævelsen begyndte at svinde.
Det var jo nemt overstået denne gang.  Vores gamle Chili var derimod overfølsom over for insektstik, så hun hævede i hele hovedet, når hun var blevet bidt, - uanset hvor på kroppen hun var blevet stukket. Så måtte vi have dyrlægen til at give hende en indsprøjtning.  Derfor havde vi også altid Benadryl i hundeførstehjælpskassen, hvis det skulle ske på et kritisk tidspunkt, hvor det var umuligt at komme til dyrlægen.



Rollo, Pixel og Stribe
I påsken besøgte vi Rollo - Frihedens Skywalker.  Han nød rigtig meget at have besøg af søster, Pixel og oldemor Stribe. Rollo til højre, Pixel til venstre og Stribe i forgrunden.  På billedet har Pixel stadigvæk den lille knop oven på hovedet.  Den har hun haft, siden hun var ganske lille; men for et par måneder siden forsvandt den.  Dyrlægen mener, at det er ar-væv efter en torn eller andet, som har sat sig i huden.  Det søde billede er selvfølgelig taget af mesterfotograf og medopdrætter, Lis.


Løbetid
I marts kom Pixel i løbetid for første gang.  Normalt kommer tæver i løbetid første gang, når de er 6 - 12 måneder.  Det er altid spændende, hvordan løbetiden og tiden derefter spænder af. Pixel var god til at holde sig ren, og Stribe hjalp også godt til, så der var ikke mange bloddråber at finde på gulvet.  De 14 dage, hvor Pixel ikke måtte løbe løs, men al luftning skulle foregå i flexiline, gik faktisk også langt bedre en frygtet, - og så kunne vi gå alle de spændende steder uden at komme til at løbe efter harer og rådyr.

Mange tæver reagerer ved at blive falsk drægtige.  Det kan vise sig på vidt forskellige måder, startende fra 1½ - 1 måned før løbetiden og slutter ofte først ca. 8 uger efter den forventede fødsel.  De kan se ud, som om de venter hvalpe, de kan tilsyneladende blive triste, eller de tåler måske ikke tilstedeværelsen af andre hunde. De kan også "passe" tøjdyr eller lignende. Pixel svulmede noget op, passede "hvalpe" nogle dage og var trist og nærmest artig i nogle uger. Nu er hun heldigvis frisk og glad igen.


S-kuldet 1 år, 16. april 2014
S-kuldet
Far: CH Udarny Blues S Nevskih Ostrovov
Mor: CH Frihedens Regina Royale.
Hvalpene er nu allerede 1 år gamle.  Da vi selv er så heldige at eje et eksemplar fra kuldet; nemlig Pixel, har vi bedre kunnet sætte os ind i de glæder og fortrædeligheder, ejerne har måttet gennemgå med deres små "rødder". 
     15-Paddy 
Paddy - Frihedens Sepia, 1 år.
Ejere: Helene Olsen og Kristian Kryger, Torslunde.


15-Domino        15-Rollo 
Domino - Frihedens Signals, 1 år.
Ejere:  Cecilie Jensen og Christian Condrup, Frederikshavn.
 
  Rollo - Frihedens Skywalker, 1 år.
Ejere: Rikke Christiansen og Jacob Bang, Brovst.
 

15-Kenzo       15-Carlo
Kenzo - Frihedens Szar Sarozza, 1 år.
Ejere:  Kirsten og Lars Ottow, Vind. 
  Carlo - Frihedens Stardust, 1 år.
Ejere:  Helle og Morten Pilegaard, Brabrand.  

Quieen       15-Pixel
Queenie - Frihedens Snedronning, 1 år.
Ejer:  Ditte Olsen, Næstved.
  Pixel - Frihedens Szarina, 1 år.
Ejere: Jette og Jens Mauritzen, Århus.


P-kuldet 7 år, 11. april 2014

I anledning af P-kuldets fødselsdag har vi fået nogle dejlige fotos og en lille rapport fra Achans ejere, Marie og Martin Walters, som igen bor i København.  Achan, Frihedens Prins Pyrus, er fast inventar på landbohøjskolens hesteafdeling, hvor Marie arbejder som dyrlæge.  Achans søster, Sally, er jo også jævnligt at finde på landbohøjskolen, hvor hun "arbejder" i smådyrsafdelingen.


Kenzo 10 måneder
 
Frihedens Szar Sarozza - Kenzo er 10 måneder på billederne.  Hans ejere, Lars og Kirsten Ottow, er vældig godt tilfredse med deres meget smukke og ret artige Kenzo.  Der er dog et lille ankepunkt; han graver have så forårsløgene står om ørene på ham.  Lars og Kirstens gamle hund havde lært, at den ikke måtte gå i bedene, så det er jo lidt af en omvæltning med Kenzo.  Jeg har nu ikke så ondt af familien Ottow; for Pixel graver også, så det er en lyst.  Den fugtige bløde jord er skøn at grave i, og Pixel har ordnet havegangene, så det nærmest ser ud, som om de er kørt i gennem med en fræser.  Så kommer der forhåbentlig ikke så meget ukrudt, og graveperioden varer heldigvis ikke evigt.
I dag har Pixel og Stribe fået ormekur for dværgbændelorm, som fødevarestyrelsen kraftigt anbefaler.  Pillerne var voldsomt dyre, og Pixel kastede ret hurtigt sine piller op igen.  Nu må vi se, om der kan findes en anden behandlingsform end piller.


Pixel 10 måneder

 
Frihedens Szarina - Pixel er nu 10 måneder gammel og vist nok stadig i lømmelalderen.  Hun er jo lidt forkælet, og når hun skal have halsbånd på, mener hun, at det for tiden bedst foregår ved, at hun ligger på gulvet med bunden i vejret, og så må vi kravle rundt for at sætte halsbånd på dyret.  Det må vi vist snart have en ændring på.
Pixel, søster Queenie og bror Kenzo har været på deres første udstilling i juniorklasse.  Det gik rigtig fint med fremvisningen for alle, bortset fra, at Pixel vist hoppede lidt. Pixel vandt sin klasse foran Queenie, og Kenzo blev nr. 2 i sin klasse, lige efter en hanhund, som er importeret fra Norge.